Bilgi Teknolojileri

Teknolojinin Günümüzdeki Önemi Nedir?

Bilgi teknolojileri ya da en basit tabiriyle teknoloji, günümüzün en popüler terimi haline geldi. Özellikle vakitten kazanmak ve insan gücünü azaltmak için her geçen gün yeni teknolojiler üretiliyor. Bu teknolojik ilerlemeler sonucunda rekabet koşulları güçleniyor ve müşteri alışkanlıkları değişiyor. Büyük şirketler geniş bütçe ile teknolojinin sınırlarını zorlayarak sektöründe zirveyi zorluyor. Küçük çaplı şirketler ise büyümeleri için teknolojiye ayak uyduruyor. Bu nedenle düşük maliyeti, tasarrufu ve iş sürekliliğini ön planda tutuyorlar.

Kısaca özetlemek gerekirse; teknoloji, her alanda çağımızın en önemli yapı taşıdır. Teknolojiden geri kalmamak için yeniliklere açık olmalı ve kendimizi sürekli geliştirmeliyiz.

Bilgi Teknolojileri Nedir? Ne İşe Yarar?

Teknolojinin günümüzdeki önemini yukarıda açıkladık. Fakat bu teknoloji nasıl geliştiriliyor hiç düşündünüz mü? Gelişimin ve ilerlemenin en önemli parçası bilgidir. Elimizdeki verilerin işlenerek, dağıtılması için bilgisayar sistemleri, yazılımlar ve ağ yapısının kullanılması gerekir. Böylelikle bilgiyi teknoloji ile işlediğimiz zaman tüm sektörlerde yeni fikirler, çözümler, projeler ortaya çıkar.

Bilgi teknolojilerinin hayatımıza kazandırdıkları saymakla bitmez. En önemli getirisi ise bireylere veya şirketlere kendi işlerini geliştirme imkanını sağlamasıdır. Genç neslin yaratıcılığını geliştirir ve daha üretken bir ülke haline gelme fırsatını sunar. İyi bir program ile şirketlere vakitten kazanç sağlar ve en önemlisi, müşteri memnuniyetini arttırır.

Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi Eğitimleri Nelerdir?

Süreç Yönetimi, uluslararası bir Bilgi Teknolojileri hizmet yönetim çerçevesidir. 5 evre ve 26 süreçten oluşur. Doğru servisler, müşteri ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanır, minimum risk ile hayata geçirilir ve mümkün olduğu kadar yüksek verimlilikle çalıştırılması esaslarına dayanır. Bu şartlar sağlandıktan sonra ise servislerin sürekli olarak iyileştirilmesini öngören endüstriyel bir “BestPractice” (en iyi uygulamalar) kütüphanesidir. Böylelikle klasik kalıplaşmış yaklaşımlar yerine günümüze uygun, modern süreçleri benimsenir.

Cobit bir süreç çerçevesi içinde en iyi uygulamaları bir araya getiren, yönetilebilir faaliyetleri mantıklı bir yapı doğrultusunda sunan bir çerçevedir. Katılımcılar bu bilgi alanlarında edindikleri becerileri projeleri başlatma, planlama, uygulama, kontrol ve kapatma süreçlerinde kullanarak, örnekleri uygulama imkanına sahip olacaklardır.

Capability Maturity Model Integration Yazılım projeleri için bir süreç modelidir. Örgütlerin yazılım süreçlerinin (Yazılım planlama, geliştirme, yapılandırma vb.) olgunluğunu değerlendirme ve yönetme modelidir. 5 olgunluk seviyesinden oluşur.

Proje Yönetimi metodolojisinin, bilgi ve süreçlerinin ayrıntılı biçimde irdelendiği bir eğitim programıdır. Temel Proje Yönetim Terminolojisi, Genel Kavramlar, Entegrasyon Yönetimi, Kapsam Yönetimi, Zaman Yönetimi, Maliyet Yönetimi, Kalite Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, İletişim Yönetimi, Risk Yönetimi, Tedarik ve Satın Alma Yönetimi gibi içerikler eğitim programının içeriğini oluşturmaktadır.

İş Analizi, uluslararası kabul görmüş metodolojiler ile proje yönetim süreçlerini, standartlarını ve tekniklerini derinlemesine öğreneceğiniz eğitimlerdir.

Siz de kurumunuzda profesyonel süreç ve plan-programlama istiyorsanız bizimle hemen 0216 234 30 65 numaralı telefondan veya info@deparakademi.com.tr mail adresinden iletişime geçebilir ve istediğiniz bilişim teknolojileri alanlarına yönelik yüz yüze veya online olarak eğitim planlaması talep edebilirsiniz.