DevOps Eğitimi
Development ve Operations kelimelerinin birleşiminden oluşan DevOps, kurumsal hizmetler sunar. Geliştirme ve operasyonlar arasında ilişki kurma amacıyla geliştirilen metodoloji sayesinde yenilikleri takip etmek ve gelişmeleri işe yansıtmak mümkün olur. Temel ilkeleri, metodolojisi ve değerleriyle kurumsal şirketlerin sorunlarına çözüm sunan DevOps çok amaçlı bir deneyime imkan tanır. DevOps bilmek zorlu ve takibi zor işlemlerin kolay bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Bu sayede kurumsal büyüme hızlanır. Kurumsal büyüme hızlandıkça, bütçe odaklı avantajlar da elde edilir. İş hedefleri ve operasyonlar arasında uyumlu bir çark oluşturma amacıyla geliştirilen DevOps, çok yönlü bir performans gösterir. DevOps bilmek farklı fırsatları beraberinde getirebileceği için DevOps eğitimlerine özen göstermek gerekir. DevOps eğitimi nedir, DevOps mühendisi ne iş yapar, DevOps mühendisi olmak için ne yapmak gerekir gibi soruların cevabını inceleme metni üzerinden yanıtlayabilirsiniz. DevOps eğitimi ile ilgili kapsamlı bilgi alarak kafa karışıklıklarını giderebilirsiniz.
DevOps Nedir?
Geliştirme ve operasyon kelimelerinin birleşiminden elde edilen DevOps tanımı, ekiplerin uygulanabilir politikalar oluşturmasına yardımcı olmaktadır. Uygulama geliştirme ve döngüyü tamamlama konularında etkili olarak çok amaçlı bir yapı sunar. Geliştirme, test etme, işlemleri yönetme ve dağıtma gibi konularda önemli avantaj sağlayan DevOps, verimliliği artırır. Gelişim, entegrasyon, test etme, denetleme, geribildirim alma, dağıtım ve hayata geçirme konularında fırsatlar tanıyan DevOps sayesinde iş geliştirme süreci hızlanır. Var olan işleri ya da farklı alanlara girmek isteyen ama hangi yolu izleyeceğini bilmeyen kurumsal şirketleri alana entegre etmek DevOps sayesinde daha kolay olur. Operasyonel verimlilik açısından etkili olan DevOps, yerel çapta hizmet veren markalardan çok uluslu markalara kadar pek çok kurumsal şirkette çözüm sağlar. Üretim ve yaşam döngüsü arasında bağlantı kuran DevOps, sistem geliştirme avantajları kazandırır. Daha sistematik bir şekilde ilerleme imkanı tanıyan DevOps ile sorunların çözümü daha hızlı bir şekilde gerçekleşir.
DevOps Avantajları
DevOps avantajları ile daha sistematik bir şekilde hareket etmek mümkün olur. Sistemsel avantajların artmasına yardımcı olan ve kurumsal anlamda çok amaçlı bir hizmet sağlayan DevOps uygulamaları ihtiyaçların karşılanmasına olanak tanır. DevOps hizmetleriyle birlikte çeşitli konularda ve niş alanlarda daha rahat bir entegrasyon söz konusu olur. DevOps avantajlarına dair detayları almak için aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz. DevOps avantajları hakkında bilgi alarak sorunların çözümünde DevOps uygulamalarının yerini öğrenebilirsiniz. Bu sayede daha verimli bir deneyim elde edebilirsiniz.
- DevOps uygulamaları entegrasyon problemlerine karşı çözüm sunar. Entegrasyon sürecinde gerçekleşebilecek çeşitli problemlerin karşısında etkili bir performans gösteren DevOps uygulamaları kurumsal verimliliği artırır. Veri entegrasyonu ve entegre edilen verilerin yönetilmesine yardımcı olan DevOps uygulamaları yüksek başarı oranlarını hedefler. Bu sayede daha avantajlı bir süreç söz konusu olur.
- Veri yönetimini kolaylaştıran DevOps uygulamaları, veri kaynaklı sıkıntıların önüne geçmeyi hedefler. Veri yönetimi alanında hizmet veren DevOps sayesinde çeviklik artar. Kurumsal çevikliğin artmasında ve verilerin yönetilmesinde önemli rol oynayan DevOps uygulamaları çok amaçlı bir hizmeti beraberinde getirir.
- DevOps uygulamaları modern yaklaşımları destekler. Bu sayede sorunların çözümü daha modern yöntemlerle gerçekleşebilir. DevOps uygulamaları üzerine eğitim alan kuruluşlar sistemler arasındaki veri akışını çok daha kolay bir şekilde kontrol edebilir. Veri alışverişinin belirli bir akışta gerçekleşmesine yardımcı olan ve saniyeler içerisinde bağlantı kuran DevOps’larla daha kapsamlı bir deneyim elde edilir.
- DevOps sayesinde daha hızlı ve ölçeklenebilir bir kurumsal faaliyet zinciri gerçekleştirmek mümkün olur. Yapay zekadan da destek alan otomasyonlar sayesinde avantajların artar. Kullanıcı verilerinin analiz edilmesi konusunda da etkili olan DevOps uygulamaları, hedef kitle analizini kolaylaştırır. Verileri analiz etmek oldukça kolay olduğu için döngüleri takip etme avantajı sağlanır. Verileri işleme ve gerekli süzgeçlerden geçirerek analiz etme konusunda etkili olan DevOps seçenekleri fırsat sağlar.
- DevOps ile mevcut yazılımların sürümlerini otomatikleştirmek mümkündür. Yazılım sürümleri otomatik bir şekilde gerçekleşebileceği için kurum içi verimlilik daha da artar. Üretkenliğin artmasında ve fayda odaklı bileşenlerin çoğalmasında etkili olan DevOps, depolama avantajları da sunar.
- DevOps uygulamaları sayesinde çalışma hızı artar. Özellikle küresel çapta hizmet veren ve ekibin belirli bir bölümünün farklı alanlarda çalıştığı kurumsal şirketlerde DevOps eğitimi almak başarı oranını artırabilir. Ekipler arasında uyum kurmaya yardımcı olan DevOps, paralel bir şekilde işlemlerin gerçekleşmesini sağlar. Gruplar arasında paralel bir çalışma akışı sağlandığı için aynı işle uğraşmak yerine gruplar farklı işler üzerine yoğunlaşır. Bu sayede çalışma süresi ve çalışma kalitesi olumlu yönde etkilenir.
- DevOps uygulamaları sayesinde iki farklı grupta aynı bileşen üzerinde işlemlerini tamamlayabilir. Aynı iş üzerinde çalışmaya yardımcı olan DevOps seçenekleriyle birlikte kurum içi ve kurum dışı avantajlar sağlanır.
DevOps’un Ürün Geliştirmeye Olan Etkileri
DevOps seçeneklerinin ürün özelinde de etkileri söz konusudur. Ürün geliştirme konusunda önemli fırsatları değerlendirmek DevOps ile çok daha kolay. Mevcut ürünün pazara entegrasyonunu sağlama ya da yeni bir ürünün pazarda hangi alanda konumlandırılacağını anlama noktasında önemli kazanımlar elde etmek DevOps seçenekleriyle çok daha rahattır. DevOps ile birlikte ürünlerin pazarlama süresi önemli ölçüde kısalır. Ürünü pazarlama süreci çok daha kısa sürede gerçekleşeceği için farklı sorunlara odaklanma imkanı tanınır. Ekiplerin işbirliğine yardımcı olan, otomasyon araçlarıyla birlikte hedef pazar alanında yüksek performans sergileyen ve ürünün pazara sunulması konusunda etkili olan DevOps seçenekleri çok amaçlı bir yapı sergilir. DevOps ile birlikte var olan ürünün rekabet koşullarını iyileştirmek mümkün olur. DevOps ile ürün kalitesini artırmak mümkündür. Ürün kalitesi üzerinden ölçeklendirilebilir avantajlar sağlayan DevOps, rekabete kaliteyle uyum sağlama konusunda da etkili olur. DevOps’un ürün geliştirmeye farklı noktalarda etkisi olur. DevOps hakkında bilgi sahibi olmak hem pazar alanlarında hem de kurumlar arası rekabetlerde ekstra avantaj kazandırır.
DevOps Mühendisi Nedir?
DevOps mühendisleri sayesinde kurum ve ürün altyapısı daha kolay bir şekilde tamamlanır. Değer kazandırma amacıyla iş kolu olarak sunulan DevOps mühendisi tanımı altyapı geliştirmeyi hedefler. DevOps uygulamaları ve metodolojisi konusunda önemli bilgiye sahip ve DevOps uygulamalarında gerçekleşecek sorunları çözebilecek kişiler DevOps mühendisi olarak adlandırılır. Yazılım geliştirme alanında da etkili olan DevOps mühendisleri kurum içlerinde yer alır. Yazılım geliştirme ve sistem yönetme konusunda ekstra avantaj sağlayan DevOps mühendisleri, yazılım kodlarını test etme konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Mevcut yazılımı test etme, gelen bildirimlerden sunum hazırlama ve sunum sonucu durumları iyileştirme konularında DevOps mühendislerinin bilgi sahibi olması lazım. DevOps mühendisleri aşağıdaki konularda ekstra bilgi sahibidir.
- Kod oluşturma
- DevOps mühendisleri arasında iletişim
- Denetim
- Güvenlik
- Uyumluluk
- Test
- Geri Bildirim
- Sunum
Depar Akademi ve DevOps
Depar Akademi ile birlikte DevOps mühendisliği ve DevOps metodolojisi konularında bilgi edinebilirsiniz. DevOps uygulamalarının mevcut işletmenizde hangi konuya yardımcı olacağını öğrenebilir, DevOps uygulamaları sonucunda elde edeceğiniz kazanımlar için ön değerlendirme yapabilirsiniz. Depar Akademi DevOps eğitimi ile metodoloji avantajlarından yararlanabilir, iş geliştirme ve yeni pazarlara entegre olma konularında daha rahat bir süreç elde edebilirsiniz.