Bilgi Güvenliği Eğitim Listesi
Bilgi Güvenliği Eğitimleri, özellikle bankacılık, finans, telekomünikasyon, sigorta, sanayi, ulaşım, lojistik, perakende, üretim, tedarik zinciri, e-ticaret vb sektörlerde çok önemlidir.
Tüm bilişim ve bilgi güvenliği uzmanları için tasarlanmış olan bu eğitimler ile katılımcılara, temel olarak tehditleri, saldırgan davranışları ve savunma süreçlerini uygulamalı olarak göstermeyi ve sorunların çözümünün nasıl yapılacağı konusunda bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
Genel olarak; bankacılık sektörüne özel Swift güvenliği eğitimleri, SOC analist eğitimi, SIEM Korelasyon eğitimi, BDDK Sızma eğitimi, IPS güvenlik testleri eğitimleri, siber suçlar analiz dersi, oracle veritabanı güvenliği eğitimi gibi konu başlıklarını kapsar. Ancak eğitimi alacak sektöre ve amaca özel olarak eğitim programı hazırlanabilir.
1. Bilgi Güvenliği Eğitimleri: Farkındalık Eğitimi
Bilgi güvenliğini tehdit eden risklerin başında çalışanların güvenlik konusundaki farkındalık eksikliği gelmektedir. Çalışanların farkındalık seviyelerinin artırılmasında en önemli maddelerden biri düzenli olarak eğitim verilmesi ve eğitimler sonrası farkındalık senaryolarını içeren saldırı simülasyonlarının gerçekleştirilmesidir.
Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi, Güncel saldırı yöntemleri ve bunlara karşı alınabilecek önlemlerin senaryolar eşliğinde anlatıldığı ve özellikle bilginin korunma yöntemlerinin anlatılarak farkındalığın artırıldığı bir eğitimdir.
Eğitim 2 gün 12 saattir.
2. ISO 27001 ve ISO 27002 Uygulama
ISO 27001 ve 27002 standartlarının en güncel revizyonlarına giriş yaparak altyapınızı kurun. Bilgi Güvenliği Kontrolleri İçin Uygulama Prensipleri standartlarına uygun olarak Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) kurulumu ve uygulamasına yönelik becerilerinizi kazanın. BGYS kavramlarını da öğrenerek işletmenizi standartlara uygun hale getirmeyi sağlayın.
Eğitim 3 gün 18 saattir.
3. Bilgi Güvenliği Eğitimleri: Risk Değerlendirmesi
Risk değerlendirme yönetim sistemi yaklaşımını öğrenmeye başlayın. Risklere nasıl yaklaşım yapıp, algılama ve anlamaya dair metotlarınızı ortaya koymayı öğrenin. Ayrıca risklerin nasıl değerlendirileceğine dair yaklaşımların neler olduğunu anlayın. Kurumlarınızda düzenli risk değerlendirmeleri yapmak için gereken pratik beceri kazanımları sağlayabilirsiniz. Sistemlerinizi savunmayı planlayarak, kuruluşunuz için risk yönetimi yapabilme işlemlerini gerçekleştirin. Geçilemez bir risk değerlendirme güvenlik altyapısı oluşturun. Değerli veri varlıklarını en iyi şekilde nasıl savunabileceğiniz konusunda büyük donanıma sahip olun.
Eğitim 2 gün 12 saattir.