Java Programlama Dili

Java Programlama Dili Nedir?

Java programlama dili ile Java yazılım dilini öğreniyoruz fakat bu Java tam olarak nedir? Kısaca tanımlamak istersek; günümüz teknolojisi içerisinde bulunan ve kullanılan birçok yazılım dillerinden birisidir. 1995 yılından beri hayatımızda bulunan Java’nın her geçen gün etkisi, popülerliği ve kullanım alanı genişlemektedir. Etkili bir yazılım dili olmasının en önemli sebepleri ise çok geniş bir kullanım alanının olması ve nesne tabanlı bir yazılım dili olmasıdır. Ağ merkezli bir dil olması güvenilirlik açısından kullanıcıya fazlasıyla güven vermektedir. Bu yüzden birçok büyük şirketin, kurumsal yazılımları ve mobil uygulamaları Java yazılım dili tabanlı oluşturulmuştur. Java yazılım dili C ve C++ dilleri ile bazı benzerlikler göstermektedir. Fakat yapısı itibariyle iki dilin işlevleri dışında ekstra özellikleri ile daha sağlam yapıya sahiptir.

Java Programlama Dili Ne İşe Yarar?

Günümüzde bu yazılım dilini en çok gördüğümüz alanlar özellikle oyun ve forum siteleridir. Sitelere giriş yaptığımızda Java’nın yüklü olduğunu onaylamamız gerekir. Bunun sebebi ise site içerisinde yapacaklarınızı garanti ve güvence altına almasıdır. Teknoloji alanında küçük-büyük fark etmeksizin birçok alanda kullanımı tercih edilir. Bu yüzden Java yazılım dilini öğrenmek bu sektörde sizi mutlaka ön plana çıkaracaktır. Diğer yazılım dillerinden ayrılan bazı özellikleri vardır. Bunlar; bağımsız bir platform olması, kullanımının ücretsiz olması, açık kaynak kodlu bir yapısının olması ve birçok yazılım dilinin işlevlerini ve diğer dillerde bulunmayan bazı işlevleri içermesidir.

Java’yı öğrenmeye başladıktan sonra karşınıza projeler üretebileceğiniz birçok alan çıkacaktır. Bu alanlara örnek olarak;

  • Android Uygulamaları
  • Java Web Uygulamaları
  • Büyük Veri Teknolojileri

verilebilir.

Java Programlama Dili Eğitiminin Önemi

Java programlama dili ile en küçük bireysel projelerden, çok geniş çaplı şirketlerin kaynak yönetimi yazılımlarına kadar çok farklı ihtiyaçlara yanıt veren bir platformda projeler üretebilirsiniz. Algoritma kurma becerinizi geliştirebilirsiniz. Ve bu sayede masaüstü, web ve mobil yazılımlar için gerekli altyapıya sahip olabilirsiniz.

Yazılım geliştiriciler, bilgisayar ve mobil platformlar için çok geniş kapsamlı ve yüksek performanslı yazılımları geliştirmenin tüm dünya tarafından kabul edildiği Java Yazılım Dili’ni öğrenmeyi tercih ederler. İlerleyen süreçte seviye arttıkça, iş imkanı ve olanaklarının geniş bir alana yayılır. Üretebilirlik açısından sınırsız ve geniş bir altyapıya sahip olması bu platformun eğitimlerinin popülerliğini artırmaktadır.

Java Diline Hakim Olan Yazılımcıların İş Olanakları ve Alanları Nelerdir?

Java eğitimi aldıktan sonra Java Developer olarak kariyerine başlayan yazılım geliştiriciler iş bulma konusunda problem yaşamıyor. İş buluyorlar fakat hangi alanlarda dediğinizi duyar gibiyiz. Java’nın en yaygın olarak görüldüğü yerler olan; masaüstü bilgisayarlar (%97) ve cep telefonları içerisinde özellikle web tarafında back-end kodlama kısmında, mobil tarafta ise uygulamalarda yaygın olarak görülmektedir. Bunlara ek olarak günümüzün en popüler ve kullanımı en yüksek olan bir tarafı da bilgisayar oyunları kısmıdır. Oyun firmalarının büyük bir çoğunluğu altyapısını oluştururken Java’yı tercih ediyor.

Java Developer Çalışma Koşulları ve Maaş Olanakları Nelerdir?

Gerekli eğitimi aldıktan sonra yazılım hayatınıza Junior Developer olarak başlayabilirsiniz. Junior Developer olarak projelerde ufak ufak görevler almaya başlarsınız. Bu sayede çalışma ortamı ve üretilen fikirler, denemeler sayesinde daha tecrübeli bir developer olmaya başlarsınız. Bir yandan kod bilginizi geliştirirken, üretici olma, sorumluluk sahibi olma gibi değerlerinizi de geliştirirsiniz. Tüm bu tecrübelerin sonunda yeterli bilgiye de ulaştığınız zaman hayatınıza Mid Developer olarak devam edebilirsiniz. Artık bu kısımdan itibaren projelerdeki göreviniz ve yetkiniz daha ciddi seviyelere ulaşır. Projenin liderinden sonra en geniş kapsamlı yetki size ait olmaya başlar. Bilginiz ve üreticiliğiniz sayesinde yeni fikirler geliştirebilir, ekip arkadaşlarınıza yol göstermeye başlayabilirsiniz. Tüm bu kurumsal çalışmaların dışında bireysel projeler de mutlaka üretmelisiniz. Kendi başınıza üreteceğiniz projeler kendiniz de eksik olan kısımları tamamlayacak ve kendinize olan güveninizi arttıracaktır.

Developer olarak yükseleceğiniz en üst seviye ise Senior Developer’dır. Artık bu süreçte bir Java Uzmanı sayılırsınız. Kurumsal bir firma içerisinde yapılacak projelerin üreticisi ve ana lideri rolünde yer alırsınız.

Tüm bu süreçlerin dışında Java Developer olarak kurumsal bir şirket dışında freelance olarak da çalışabilirsiniz. Bu şekilde home office, mesai saatlerinizi kendiniz belirleyerek çalışma imkanına da sahip olabilirsiniz.

Türkiye standartlarında Junior Java Developer olarak işe başlayan yazılımcıların aylık maaşları ortalama olarak 8.000-10.000 TL arasında iken, Java Mid Developer olarak işe giren yazılımcıların aylık maaşları 10.000-12.500 TL arasında ve Java Senior Developer maaşları ise 12.500-18.000 TL arasında değişiklik gösterebilir.

Java Yazılım Uzmanı görevi, tanımları ve güncel iş ilanlarına kariyer.net linkinden ulaşabilir, aklınızda kalan soru işaretlerini giderebilirsiniz.

Şirketinizin çalışanlarının Java alanında alacağı eğitim ile daha bilgili ve deneyimli olmasını istiyorsanız bizimle hemen 0216 234 30 65 numaralı telefon numarasından veya info@deparakademi.com.tr mail adresinden iletişime geçerek istediğiniz alana yönelik eğitim planlaması talep edebilirsiniz.