dünyanın en çalışkan milleti hangisi

Dünyanın En Çalışkan Milleti Gerçekten Hangisi?

Çalışkanlık seviyesi milletlere, toplumlara ve ülkelere göre değişkenlik gösteriyor. Araştırmalar genellikle işi bitirme süresine göre belirleniyor. Bu süreler, ülkelere göre farklı analizleri ortaya koyuyor. Çalışkanlık seviyesi, bireyden topluma yayılan ve tümü etkileyen bir başarı yüzdesi olarak tanımlanıyor. Ülkelerin çalışma prensipleri farklılıklar gösteriyor. Farklı saat dilimlerinde mesai saatlerini kullanan toplumlar arasında başarı yüzdesi farklılıkları ortaya çıkıyor. Örneğin Kore ülkelerinde kişinin maksimum performanslı olduğu çalışma saatleri belirleniyor. Gerekli süre dinlenme ihtiyacını karşılayan çalışanların çalışma oranında artış olduğu kabul ediliyor. Bu prensibi uygulayan ülkelerin başarı oranı artıyor. Dünyanın en çalışkan milletlerini sizin için sıraladık. Yazı sonunda ülkelerin çalışma prensipleri ve başarı yüzdeleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dünyanın En Çalışkan Ülkeleri

38 ülke arasında yapılan araştırmaya göre dünyanın en çalışkan ülkeleri belli oldu. Başarı sıralaması ülkelerin bir işi bitirme süresine göre belirlendi. Bu araştırmaya göre dünyanın en çalışkan ülkeleri şu şekilde sıralanıyor;

Peru

Bir işi bitirme süresi en kısa ülke Peru seçildi. Peru, çalışma alanında verimli saat prensibini benimsiyor. Ülke haftasonlarını çalışanlarına tatil günü olarak ayırıyor. Mesai saatleri içerisinde dinlenme molaları bulunuyor. Bu molalarda çalışanlar genellikle uyumayı tercih ediyor. Aynı zamanda ülkede çalışma saatleri 08:00 ile 17:00 arasında gerçekleşiyor. Mesai saatleri içerisinde 1 saat dinlenme molası yer alıyor. Peru çalışanları işi en kısa sürede bitirme süreleri ile listenin birinci sırasında yerini alıyor.

İsveç

İsveç, çalışma konusunda esnek saat dilimlerine sahip ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. İsveç çalışanları genellikle günde 6 saat, haftada toplam 36 saat mesai yapıyor. Ülke tarafından bu prensip, kısa çalışma saatlerinde maksimum verim olarak tanımlanıyor. İsveç’te aynı zamanda haftasonları iki gün tatil ediliyor. Çalışanlara kişisel hayat yaşama alanı sunan ülke, bu sayede işte olan verimliliğin arttığını kabul ediyor. İsveç çalışanları dünyanın en çalışkan ülkeleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Maksimum odaklanma ile işlerin kısa sürede tamamlandığı ifade ediliyor.

Endonezya

Endonezya ülkesi çalışkan ülkeler sıralamasında üçüncü sırada yerini alıyor. Ülkenin çalışma saatleri günlük 8 saat olarak ifade ediliyor. Bu 8 saatlik mesai içerisinde 1 saat dinlenme molası yer alıyor. Endonezya çalışma saatlerinin 09:00 ile 12:30 arası öğleye kadar ilk yarısını oluşturuyor. 12:30’da 1 saatlik dinlenme molası başlıyor. Çalışanlar dinlenme molasında genellikle uyumayı tercih ediyor. Öğle molasından sonra 13:30 ile 17:00 arası ikinci yarı çalışma saatleri başlıyor. Ülkede 17:00’da çalışma saatleri bitiyor. Bu sayede çalışanların özel hayatına ayırabilecekleri geniş bir zaman dilimleri kalıyor. Mesai saatlerinin kısa olması, çalışanların işe odaklanma seviyesinde artış sağlıyor. Böylece işi bitirme süresinin kısaldığı kabul ediliyor.

Çin

Çin, farklı çalışma prensipleri ile öne çıkan ülkeler arasında yerini alıyor. Çin çalışanlarının mesai saatleri, sabah 8:00’da başlıyor. Çalışma saatleri içerisinde 1 saat mola süresi bulunuyor. Mesai 17:00’da bitiyor. Dinlenme molası ile birlikte günlük 9 saat çalışma gerçekleşiyor. Çin, dünyanın en çalışkan ülkeleri sıralamasında dördüncü sırada yerini alıyor. Ülkenin bir işi tamamlama süresinin kısalığı, dinlenme ve özel yaşam saatlerinin standarda uygun olması şeklinde tanımlanıyor.

Şili

Liste içerisindeki en az çalışma saatlerine sahip ülke Şili olarak kabul ediliyor. Şili çalışma mesaisi sabah 10:00’da başlıyor. Bunun nedeni çalışanların verimli bir uyku ile maksimum performansa ulaştığı şeklinde yanıtlanıyor. Mesai ile yarısı saat 10:00 ile 13:00 aralığında gerçekleşiyor. 1 saatlik dinlenme molası sonrasında ikinci çalışma mesaisi 14:00’da başlayıp 16:00’da bitiyor. Erken biten çalışma saatleri sonrasında kişiye özel yaşam alanı oluşturuluyor. Böylece çalışma hayatı nedeniyle oluşan bunalmışlık hissinin yaşanması engelleniyor. Ülkede haftasonları iki gün tatil ediliyor.

Ülkemiz bu sıralamada 11. sırada yer alıyor. Çalışkan ülkeler sıralaması bir işi bitirme süresine göre belirleniyor. Ülkemizde uygulanan çalışma saatleri 08:00 ile 17:00 arası olarak ifade ediliyor. Mesai saatleri içerisinde 1 saat dinlenme modeli yer alıyor.

En Uzun Sürede İş Bitirme Sıralaması

Ülkeler arasında en uzun sürede iş bitirme araştırması da yer alıyor. İş bitirme süresinin uzama nedenleri arasında işe odaklanamama bulunuyor. Tam motivasyonlu şekilde çalışmama, işin uzamasına neden oluyor. Araştırmada en uzun sürede iş bitiren ülkeleri listeleniyor. Bu listeye göre;

  1. Birleşik Arap Emirlikleri

  2. Danimarka

  3. Brezilya

  4. Belçika

  5. Portekiz

İş bitirme süresinin uzaması, şirketlerin başarı oranlarını olumsuz yönde etkiliyor. Verimliliğinin artırılması için şirket tarafından çalışanların işe teşvik edilmesi gerekiyor. Bunun için farklı stratejiler uygulanıyor. İlk tercih edilen yöntem çalışanların ödüllendirilmesi olarak tanımlanıyor. İşveren tarafından başarılı çalışanların ödüllendirilmesi işe motive olma konusunda olumlu etkiler sağlıyor. Aynı zamanda iş dışı faaliyetlerin ve etkinliklerin düzenlenmesi, iş içerisindeki paylaşımın artmasına yardımcı oluyor. Böylece çalışanlar ve işverenler arasında duygusal bir bağ kuruluyor. İş motivasyonun artırılması için dinlenme sürelerinde artış uygulanıyor. Tam dinlenmiş bir kişinin işe odaklanma oranında artış meydana geliyor. İş bitirme alanında işe konsantre olma seviyesi de büyük ölçüde belirleyici olarak ifade ediliyor. Konsantrasyon alanının oluşturulması için çalışma ortamının düzenlenmesi gerekiyor. Sessiz bir çalışma ortamı, konsantrasyon seviyesinin artmasına yardımcı oluyor.

Multitasking tekniği aynı anda birden fazla işe odaklanma olarak tanımlanıyor. Bu teknik iş bitirme süresinin uzamasına neden oluyor. Multitasking tekniği, odak alanının birden fazla noktaya çevrilmesine yol açıyor. Bu durumda halihazırda yapılan işin bitiş süresinin uzamasını sağlıyor. Bu gibi durumların yaşanmaması için aynı anda birden fazla işe bölünülmemesi tavsiye ediliyor. Tek bir iş üzerinde odaklanan kişilerin maksimum performans ile çalıştıkları gözlemleniyor. Aynı zamanda işin tamamlanma süresinde de kısalma meydana geliyor. Çalışma alanının kişiler eşyalar ile düzenlenmesi, çalışanları motive etmek konusunda önemli bir adım. Çalışma alanı düzeninin kişiye ait olması, kendini rahat hissetmesine yardımcı oluyor. İş bitirme hızının artırılması için planlı bir şekilde çalışılması tavsiye ediliyor. Bunun için genellikle iş için özel bir çalışma programı geliştiriliyor. Çalışma programı içerisinde araştırma süreci de iş bütünlüğüne dahil ediliyor. Planlı çalışma sonunda öngörülen zamanda işin tamamlanması mümkün oluyor.

Depar Akademi İle İş Bitirme Hızının Artırılması

Depar Akademi, şirketlere özel eğitim ve danışmanlık hizmeti veren bir kuruluş olarak tanımlanıyor. Şirket içi verimliliği artırmak ve işlerin kısa sürede tamamlanmasını sağlamak için ilgili eğitimlere başvurabilirsiniz. Eğitimler sonunda çalışanlar ile izlenebilecek yolları öğrenebilir, gerekli alanlarda düzenlemeler yapabilirsiniz. Aynı zamanda danışmanlık hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Depar Akademi uzmanlarından danışmanlık hizmeti alabilir, şirket bilgilerinizi, olumsuz gördüğünüz noktaları belirtebilirsiniz. Bu eksende uzman kişiler tarafından farklı destekler alabilirsiniz. Böylece verimliliği artırabilir, farklı noktalarda başarı oranını yükseltebilirsiniz. Depar Akademi ana sayfası üzerinden eğitim ve danışmanlık hizmetlerine kısa sürede erişim sağlayabilirsiniz. Şirket hizmet alanına yönelik oluşturulan eğitimlere göz atabilirsiniz. Eğitimler arasından eksik gördüğünüz noktalara hitap eden içerikleri bulabilirsiniz.