Yurtdışında Remote İş Olanakları

Yurt Dışında Remote İş Olanakları

Remote çalışma modeli yakın zamanda sıkça duyduğumuz bir terim haline geldi.. Geçtiğimiz yıllara kadar, evden çalışmak, yalnızca özel durumlar sebebiyle kabul görülüyordu. Örneğin, ayak kırılması gibi rahatsızlıklar, çalışanların işyerlerine gitmesine engel olabiliyordu. Bu durumda, iş düzeninin de aksamaması için, kişilerin evden çalışması için alan oluşturuluyordu. Hatta pek çok kurumda bu gibi durumlarda bile bir şekilde ofise gidilmesi bekleniyordu.

Fakat pandemi ile evden çalışma kavramı tam anlamıyla bir değişikliğe uğradı. Evden çalışmak, pandemi öncesinde de mevcut bir çalışma stili olsa da, Pandeminin bu çalışma biçimini daha yaygın kıldığı kesin.

Şirketler, zorunlu kapanmalar sebebiyle, çalışma ortamını evlere taşıdı. Günümüzde, pandeminin etkileri minimuma inmiş olsa da, bu yöntemi uygulayan şirketler ve iş kolları hala mevcut. ‘’Remote çalışma’’ sistemi, kişileri çalışacakları alan konusunda özgür bıraktı. Yapılan araştırmalar kişilerin konfor alanlarında, etkili bir çalışma performansı sergilediğini de kanıtladı.

Remote çalışma ile gelişen ve ilerleyen teknoloji, yeni iş olanakları doğurdu. Artık, dünyanın bir ucundaki şirkete çalışmak, evinizin bir blok aşağısındaki şirkette çalışmak kadar olağan bir hale geldi. Peki, insanlara iş alanında yeni heyecanlar ve fırsatlar sunan remote çalışma modeli nasıl? Avantajları ve dezavantajları neler? Yazımızın devamında bu ve bunun gibi pek çok merak edilen sorunun yanıtını bulabilirsiniz.

Remote Çalışma Nedir?

Klasik çalışma ortamları, çoğu şirketin tercihi. Aynı zamanda bazı iş kolları uzaktan çalışmayı desteklemiyor. Bu durum çoğu şirket için bir tercih olmanın dışında bir zorunluluk. Özellikle üretim yapılan fabrikalar, çalışanların, sahada görev yapmasını gerektiriyor.

Fakat günümüzde, bilgisayar ve sistemler üzerinden yapılan birçok meslek var. Bilgisayarla aracılığı ile yapılabilen işler, internetin var olduğu her ortamda yapılabilmeye müsait. Telefon üzerinden yapılan satışlar, müşteri hizmetleri gibi iş kolları da bu kategori içerisine alınabilir. Uzaktan çalışma modeli olarak da bilinen remote çalışma, gittikçe yaygınlaşıyor. Bunun yanı sıra gün geçtikçe daha fazla çalışanın tercihi olmaya başladı. Çalışma stilinin yaygınlaşması, remote çalışma kavramı ile karşılaşan kişilerin sayısını da artırdı. Bu durum ‘’Remote çalışma modeli nedir?’’ sorusunu soran kişi sayısını da artırmakta.

Remote çalışma nedir sorusuna kısaca; Kişilere, belli bir alana bağlı kalmadan çalışma özgürlüğü tanıyan yöntem denilebilir. Uzaktan çalışma modeli olarak da bilinen remote çalışma sistemi sayesinde, kişiler, internete bağlanabildikleri her alanda işlerini yürütebiliyorlar. İnternet, remote çalışma modelinde veri akışının hızlı bir şekilde sağlanabilmesi için önem arz ediyor. Bazı iş kollarında anlık irtibat büyük bir gereklilik olarak görülüyor. Bazı remote çalışma modellerinde ise, yapılan işi teslim aşamasında internet ön plana çıkıyor.

Uzaktan çalışma modeli, ofis dışında da çalışanların işlerini yürütebilmesini sağlayan başarılı bir yöntem olarak görülüyor. Bu çalışma sisteminde işler kişilerin kendi ekipmanları ile yürütülebiliyor. Aynı zamanda bazı şirketler, kişilerin yapacakları işe bağlı olarak, çalışanlarına ekipman temin ediyor. Örneğin, müşteri hizmetleri departmanında görev yapan bir kişinin remote çalışma modeline dahil olduğunu varsayalım. Bu durumda, çalışanın bağlı olduğu şirket, telefon görüşmeleri için kulaklık ve bilgisayar temin ediyor. Çalışanlara verilen bu ekipmanlar, iş kolu ve kişilerin görev tanımına bağlı değişebilir.

Çalışanlar üzerinde yapılan pek çok araştırma, sunulan hizmet veya üründe, çalışanların kilit nokta olduğunu göstermiştir. Bir diğer deyişle, çalışanların motivasyonunun yüksek tutulması, performanslarına direkt etki etmektedir. Motivasyonu yüksek bir çalışan, verimli şekilde çalışır. İşinden memnun olması, karşı tarafa hizmet veya ürünü satmayı kolaylaştırır. Çalışma ortamını seven kişilerin, sunulan ürün veya hizmete inancı daha büyüktür. Bu da özellikle satış alanındaki başarıyı artırır. Remote çalışma yöntemi de aslında çalışanlara bunu sağlar. Yani, kendilerini konforlu hissettikleri bir çalışma ortamı.

Remote çalışma prensibi kendi içerisinde çeşitlilik gösterir. Örneğin, bazıları belli bir mesai saati içinde çalışırken bazıları ise çalışma saatlerini kendisi belirler. Bu noktada, kişilerin çalışma alanları da farklı demektir. Yani, mesai saati dahilinde remote çalışma yöntemi ile işlerini yürüten kişiler, belli bir sirkülasyonu sağlamak zorundadır. Burada önemli olan teslim edilecek iş değil, işin işleyişidir. Diğer bir durumda ise teslim tarihi olan bir iş mevcuttur. İkinci senaryoda, kişiler kendi saatlerini belirleyebilir. Çalışma saatlerini günlük işleri ile uygun şekilde birleştirebilir. Fakat, işveren ile anlaşılan tarihte, bitirilmesi planlanan işin teslim edilmesi devamlılık için önemlidir.

Remote Çalışma Avantajları

Pek çok şirket remote çalışma yöntemini en verimli şekilde kullanabilmenin yollarını arıyor. Yükselişe geçen uzaktan çalışma modeli hem kurumlar hem de çalışanlar için oldukça avantajlı. Bu avantajların yanında dezavantajlar da mevcut. İşte merak edilen remote çalışma avantajları;

  • Çalışanlar İçin Remote Avantajları

  • Remote çalışma, esnek yaşam tarzını destekliyor. Ofis çalışanlarının mesai saatlerine, yol süreleri de ekleniyor. Kimileri işe gidip dönmek için özellikle trafiğin yoğun olduğu metropollerde, saatlerini harcayabiliyor. Uzaktan çalışma ise, mesai bitiminde bilgisayarın kapanması ile çalışanların kendi özel yaşantılarına dönmesini, saatlerden saniyelere indiriyor.
  • Uzaktan çalışmak, çalışanlardaki stres seviyesini azaltıyor. Moral açısından remote çalışma yöntemini tercih eden kişilerin, ofis çalışanlarına göre daha yüksek olduğu kanıtlanmıştır.
  • Daha yüksek verim. Remote çalışma prensibini benimseyen kişiler, ofis dışında daha verimli bir çalışma performansı sergiliyor.
  • İşverenler İçin Remote Avantajları

  • Morali yüksek çalışanlar sayesinde şirket verimliliği artıyor. Geçmiş yıllarda yapılan gözlemlemeler, ofis dışında çalışan kişilerin, iş için daha fazla efor sarf etmeye hazır olduğunu göstermiştir.
  • Remote çalışma yönteminin bütün şirkete uygulanması, ciddi düzeyde tasarruf elde edilmesini sağlar. Remote çalışma ile ofis kirası, çalışanların yol parası gibi ödemeler yapması gerekmez.

Remote Çalışma Alanları Neler?

Remote çalışmak, kişileri alanlarında daha yetkin kılabilir. Örneğin; uzman olduğunuz bir alanda işverene gerekli çözümleri sunmak gibi. Çünkü remote çalışmak, anlaşmayı hızlandırdığı gibi, bağlılığın da hızlı bir şekilde bitmesine neden olabilir. Remote çalışmak, şirket içi çalışan bağlarını azaltır. Çünkü kişiler genellikle veya yalnızca dijital ortam aracılığı ile iletişim kurar. Bu da yapılan yanlışların ve işverenlerin işçiye karşı anlayış düzeyini düşürebilir. Remote çalışma alanı oldukça fazla iş alternatifi sunuyor. Türkiye’de yaşarken bu çalışma sistemi sayesinde yurt dışında bile çalışabilirsiniz. Yurt dışında remote iş olanakları aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Web Tasarım & Web Yazılım
  • Sosyal Medya Yöneticiliği
  • Grafik Tasarım
  • SEO Yazarlığı
  • Dijital Pazarlama (Google Ads, Facebook Ads vb.)
  • Çevirmenlik

Remote iş olanakları içerisinde yazılım oldukça popüler. Bulunduğunuz mevcut ülke veya şehirde, Kanada adına bir şirkette çalışabilirsiniz. Yazılım gelişen teknoloji ile de daha da önemli bir konuma geldi. Bu durum SEO yazarlığı için de geçerli. Yalnızca, yurt dışında remote çalışmak için, dil öğrenmek epey önemli. O nedenle mevcut yaptığınız işi yabancı dilde yapabilmek için kendinizi geliştirmelisiniz. Yurt dışı ayağı olan bir iş yaparken hem işveren ile iletişimde hem veri ve bilgi aktarımında hem de yapılacak işin içeriğinde yabancı dil kişilerin karşısına çıkmakta. Fakat, evrensel olarak kabul edilen İngilizcenin iyi seviyede olması bu iş olanaklarından yararlanmayı da kolaylaştıracaktır.

Depar Akademi, farklı alanlarda, hem büyük dünya markalarına hem de sektöre yeni atılan şirketlere danışmanlık veriyor. Uzman eğitmen kadrosu ve yetkinlikleri ile şirketlere özel çözümler hazırlanıyor. Siz de çalışma hayatınızda şirketinizi bir adım öne taşımak için, Depar Akademi eğitimlerine katılabilirsiniz.